Waterinstallatie

Zuinig met water

waterinstallatie

We gebruiken elke dag water, het is onmisbaar in ons leven. Maar er is steeds minder zoet water beschikbaar op aarde. Reden om een zuinige waterinstallatie te overwegen in je woning.

Waterrecycling met Hydraloop

water-recycling-hydraloop

De meest doeltreffende en zuinige manier om met water om te gaan is het decentraal te reinigen en hergebruiken. Door te recyclen ‘bij de bron’ en leidingwater twee keer te gebruiken, kunnen we de toenemende vraag naar zoet water substantieel doen afnemen.

Hydraloop maakt slimme, compacte, zelfreinigende waterrecycleproducten, die weinig onderhoud nodig hebben en de eerste zijn in hun soort. De unieke en revolutionaire technologie garandeert dat het gedesinfecteerde water schoon, helder en veilig te hergebruiken is.

Met de kant en klare producten van Hydraloop kunt je je leven leiden ‘zoals altijd’, maar dan zonder de grondstoffen van de aarde uit te putten.

Met een Hydraloop reinig je 85% van het water in huis voor hergebruik. Dit levert een besparing op van 45% op de waterrekening. Bovendien reduceer je je afvalwater met 45%. Met een Hydraloop bespaar je daarnaast energie en reduceer je je CO2-uitstoot.

Hydraloop is een Nederlandse vinding met inmiddels wereldwijde faam.

Regenwateropvang en hergebruik

regenwater-grijswater-hergebruik

Een andere mogelijkheid om dezelfde besparing op je waterverbruik te realiseren is door regenwater op te vangen en te gebruiken in huis en in de tuin.

Regenwater dat op het dak valt wordt gefilterd en afgevoerd naar een speciale waterzak die zich in de kruipruimte van de woning bevindt.

Die zak dient als waterreservoir voor de wasmachine, toiletten, beregeningsinstallatie en buitenkraan. Als die worden ingeschakeld of gebruikt pompt het systeem het benodigde water op. Je gebruikt dan gratis regenwater. De kraan van het kostbare leidingwater blijft gesloten.