Biobased draagstructuur

Ontwerpvrijheid in prefab hout

prefab-hout-elementen-biobased

Het huis van de toekomst is van hout. Omdat hout een hernieuwbaar, ecologisch materiaal is dat CO2 opneemt in plaats van uitstoot. Omdat we met een efficiënt houten bouwsysteem veel nauwkeuriger en sneller kunnen bouwen. En omdat we met hout betaalbare, supercomfortabele woningen kunnen maken.

Het huis van de toekomst is van hout

CO2-neutraal-bouwen-met-hout

Om de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs te halen moeten we CO2-neutraal bouwen.

Met hout – een ecologisch materiaal dat CO2 opneemt in plaats van uitstoot.

Hout is een biobased materiaal, een natuurlijke grondstof die in relatief korte tijd in de natuur groeit. Hout is hernieuwbaar, recyclebaar en biologisch afbreekbaar. Hout is hét bouwmateriaal van de 21e eeuw.

De beste verhouding tussen prijs en kwaliteit

prefab-hout-steico-joist

Met ons bouwsysteem maken we duurzame, sterke en veilige woningen, die op alle fronten de eisen van het Bouwbesluit ruimschoots overtreffen.

De levensduur van vloer, wand en dak is zeer lang, gelijk aan huizen van beton of steen.

Constructieve bouwdelen maken we met Finnjoist liggers en stijlen. Deze I-liggers zijn ongelooflijk sterk en vormvast. Door de industriële productie is het materiaal heel maatvast. Dat maakt het monteren van constructies veel eenvoudiger en ongevoeliger voor fouten.

Al het hout komt uit duurzaam beheerde bossen in Scandinavië.

Een nieuwe bouwervaring: snel en foutloos bouwen

prefab-hout-fabriek

Wij staan voor bouwen zonder afval.

Door prefabricage van vloer, wand en dak in de fabriek, in een grotendeels geautomatiseerd proces, bouwen we zorgvuldig, precies op maat en zonder afval.

Na productie in de fabriek transporteren we de bouwdelen naar de bouwplaats om vloer, wand en dak van je woning binnen één week in elkaar te zetten.

Met snel en foutloos bouwen houden we de kosten laag.

Gezond en comfortabel wonen

prefab-biobased-houtvezel-isolatie

Ook het isolatiemateriaal in de draagstructuur is 100% biobased.

We isoleren vloer, wand en dak met houtvezelisolatie, een restproduct van de houtindustrie. Houtvezel isoleert goed en heeft bovendien vochtregulerende eigenschappen. De combinatie van superisolatie en een ademende gebouwschil maakt onze woningen zeer energiezuinig en heerlijk comfortabel.

Met ons bouwsysteem bouw je een passiefhuis: een supergezonde, comfortabele en energiezuinige woning.