Elektrische installatie

Energiepositief wonen – omdat het kan

gira-elektra-schakelaar

De elektrotechnische installatie. Intelligente woningbesturing. Zelf opgewekte zonne-energie. Onze woningen zijn standaard all-electric én standaard energiezuinig. Dat is slim, want wat je niet verbruikt hoef je niet op te wekken.

Elektrotechnische installatie en verlichting

gira-elektrische-installatie

De complete elektrotechnische installatie voor je woning.

Een goed functionerende meterkast. Lichtpunten met schakelaars. Voldoende wandcontactdozen in elke ruimte. Een oplaadpunt voor de auto.

De verlichting verdient bijzondere aandacht. Binnen en buiten. Onopvallend aangebracht, zodat je alleen gefascineerd wordt door het spel van licht en schaduw. Of gevangen in markante armaturen die ook op klaarlichte dag een eyecatcher zijn.

Zonne-energie

pv-zonnepanelen-groendak

Wat is er mooier dan de energie opwekken die je zelf verbruikt?

Met zonnepanelen maak je je huis eenvoudig energieneutraal. Je wekt elektriciteit op voor alle gebouwgebonden installaties zoals warmtepomp en verlichting.

Met meer zonnepanelen maak je het energiepositief – bijvoorbeeld om een elektrische auto op te laden.

Domotica

gira-enet-smart-home

Domotica zijn intelligente producten voor de koppeling en besturing van gebouwtechniek. Van automatische lichtbesturing per kamer tot deurcommunicatie en aanwezigheidssimulatie.

Domotica zorgt ervoor dat je bijna niets meer handmatig hoeft in- en uit te schakelen. Installaties worden zó geprogrammeerd, dat ze op het juiste moment aan- en uitgaan.

Verlichting, verwarming, airconditioning, beveiliging, communicatie, audio, zonwering, gordijnen, beregeningsinstallatie: ze kunnen allemaal centraal aangestuurd worden. En natuurlijk zó, dat ze logische ‘scènes’ vormen. Samenhangende instellingen die precies passen bij een bepaald moment van de dag of de week.