Klimaatsysteem

Uitgekiend klimaatsysteem met balansventilatie

nilan-klimaatsysteem

Supergezonde binnenlucht 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Ruimteverwarming en -koeling. Koud en warm tapwater. Nilan levert een uitgekiend klimaatsysteem met balansventilatie dat zorgt voor supercomfort en gezonde binnenlucht, 365 dagen per jaar.

Alles-in-één klimaatsysteem

nilan-klimaatsysteem-warmtepomp

Onze woningen volgen de principes van het passiefhuis. Met onder andere de juiste oriëntatie, superisolatie, zonwering en de mogelijkheid tot nachtventilatie.

Ventileren doen we met een systeem dat 95% van de warmte uit de afgezogen ventilatielucht terugwint. In het stookseizoen verwarmen we door de ventilatielucht met de warmtepomp extra te verwarmen.

Koelen in de zomer doen we door ‘s nachts te ventileren. Op de warmste dagen van het jaar kan de warmtepomp de ventilatielucht afkoelen tot 10 °C met behoud van optimale luchtvochtigheid.

De warmtepomp produceert ook warm tapwater.

Nilan Compact P warmtepomp

nilan-compact-p-ventilatie-warmtepomp

Nilan Compact P is een alles-in-één-oplossing in een lucht-lucht en lucht-water-lucht uitvoering met een boilercapaciteit van 180 liter. De maximale ventilatiecapaciteit is 300 m3/uur.

Ten behoeve van de warmteterugwinunit en de ingebouwde warmwaterboiler beschikt de Compact P over een lucht-lucht en lucht-water-lucht warmtepomp. Deze dubbele ingebouwde warmtepomp heeft een omkeerbaar koelcircuit waardoor de unit in de zomer de toevoerlucht kan afkoelen tot 10 °C met behoud van optimale luchtvochtigheid.

Nilan Compact P is geschikt voor goed tot zeer goed geïsoleerde woningen indien nodig in combinatie met elektrische bijverwarming die rechtstreeks vanuit de unit wordt aangestuurd.

Geen buitenunit en geen grondboring nodig. Eenvoudige installatie en toch slechts een halve vierkante meter ruimte nodig voor een compleet klimaatsysteem. Ventilatie van de woning, comfortverwarming en topkoeling. Passieve en actieve warmteterugwinning. Productie van sanitair warm water en aansturing van de centrale verwarming.

Het Deense bedrijf Nilan heeft meer dan 45 jaar ervaring met ventilatie en warmtepompen.