De fundering

Duurzaam funderen

https://modle.nl/wp-content/uploads/2019/04/Krinner-fundering-schroef.jpg

De juiste fundering kiezen we op basis van de toestand van de bodem en het formaat en gewicht van de woning. In principe zijn er twee mogelijkheden. Een stalen schroeffundering met stalen liggers. Of funderingsbalken van gewapend beton op houten heipalen.

Funderingsbalken op houten heipalen

Houten-heipalen-heien-fundering

In Nederland gebruiken we al eeuwenlang houten heipalen. Ze worden geslagen onder woningen, bedrijfsruimten en grond- weg- en waterwerken. Houten palen zijn zeer geschikt als fundering voor lichtgewicht houten woningen.

Houten heipalen zijn meestal van vurenhout. De bomen zijn bij kap tussen de 25 en 80 jaar oud. De sparrenbossen waaruit houten heipalen geoogst worden liggen in de Ardennen, de Eiffel en het Sauerland.

Houten heipalen kunnen met betrekkelijk licht materieel geheid worden en worden van een betonnen opzetstuk voorzien. Door het opzetstuk blijven de palen altijd volledig in het grondwater staan. Dat beschermt ze tegen houtrot. Zo gaan ze honderden jaren mee.

Onder het maaiveld verbinden we de heipalen met (zo licht mogelijke) funderingsbalken van gewapend beton. Op de funderingsbalken plaatsen we de begane grondvloer en de wanden van de woning.

Stalen schroeffundering

huis-fundering-schroeffundering

Funderen met stalen schroeven is ideaal voor de fundering van huizen: het is veel sneller en goedkoper dan funderen met beton. Bovendien veroorzaakt deze funderingsmethode geen overlast voor de omgeving.

Het Krinner schroeffundament is hét duurzame alternatief voor de traditionele betonfundering of betonpoer. De schroeven zijn zo duurzaam dat ze na gebruik uit de grond gedraaid kunnen worden en hergebruikt.

Bij het indraaien van het schroeffundament ontstaat door het verdringen van grond een krachtige compressie waardoor de schroef aanzienlijke lasten kan opnemen.

Bovengronds verbinden we de schroefpalen met stalen liggers. Daarop plaatsen we de begane grondvloer en de wanden van de woning.

Het originele schroeffundament is in 1994 ontwikkeld door Krinner Schraubfundamente GmbH.