Zo voelt één worden met het landschap: wonen op het zuiden in een grote vrijstaande villa in de natuur

Villa I : vrijstaande villa
Vrijstaande villa in de natuur

Villa I maakten we voor ruime kavels in weidse polder of bosrijke omgeving. Hét uitgangspunt is integratie van de woning in het omringende landschap. Door het exterieur én vloer en plafond van het interieur in hout uit te voeren wordt de woning van binnen en van buiten één met de natuur.

woning-badkamer-bad-uitzicht-tuin-Modle

Room with a view

Om zo goed mogelijk gebruik te maken van het perceel plaatsen we de woning op het noordelijke deel van de kavel. Hierdoor is de zuidzijde volledig vrij voor een mooie grote tuin. Ten noorden van de woning is ruimte voor toegang tot de woning, een buitenberging en oprit met parkeerplaats.

De gelijkvloerse woning zelf is maar liefst 25 meter lang met zowel woon- als slaapvertrekken aan de zuidgevel. Alle ruimten genieten zo optimaal van dag- en zonlicht en hebben door de grote ramen een subliem uitzicht op de tuin en het omringende landschap. Zelfs de badkamer is een ‘room with a view’.

Zwevend boven het maaiveld

Centraal in de woning ligt de eetkamer met open keuken. Deze fantastische ruimte vormt de verbindende schakel tussen de woon- en slaapvleugel van de woning. Hier voel je je ‘buiten binnen’. Een grote schuifpui geeft toegang tot het houten terras met houten zonwerende luifel.

Door de detaillering van de verbinding van de woning met het maaiveld lijkt deze heel licht boven de grond te zweven.

energieneutraal-huis-gezond-en-duurzaam-Modle

Profiteren van de natuur

Door de perfecte oriëntatie profiteert Villa I maximaal van de eigenschappen van moeder natuur: van de zon voor gratis warmte in de winter en van de wind voor gratis koeling in de zomer. Het huis is daardoor supercomfortabel om in te wonen en verbruikt zeer weinig energie.

De benodigde elektriciteit voor verwarming en koeling kan eenvoudig worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast is het mogelijk de elektriciteit van al je huishoudelijke apparaten zelf op te wekken.

Flexibel ontwerp

Dit ontwerp is beschikbaar in verschillende afmetingen, plattegronden en materialen afhankelijk van je persoonlijke eisen en wensen.

Project details

Opdrachtgever : Particulier
Locatie : Nederland
Programma : Vrijstaande woning
Bruto vloeroppervlakte : 195m2
Woonoppervlakte : 165m2
Kaveloppervlakte : 1000m2

Infoblad Villa I

Meer weten? Vraag hier het infoblad (pdf) met meer informatie over dit project aan.