Zo voelt één worden met het landschap: wonen op het zuiden in een grote vrijstaande villa in de natuur

Villa I : vrijstaande villa
Vrijstaande villa in de natuur

In een prachtige, bosrijke omgeving ontwierpen we een zeer ruime vrijstaande villa voor een particuliere opdrachtgever. Belangrijk uitgangspunt was de integratie van de woning in het omringende landschap. Door het exterieur volledig in hout uit te voeren én bovendien vloer en plafond van het interieur wordt de woning van binnen en van buiten één met de natuur.

woning-badkamer-bad-uitzicht-tuin-Modle

Bathroom with a view

Om zo goed mogelijk gebruik te maken van het perceel plaatsten we de vrijstaande villa op het noordelijke deel van de kavel. Hierdoor is de zuidzijde volledig vrij voor een heerlijke, grote tuin. Ten noorden van de woning is ruimte voor toegang tot de woning, een buitenberging en oprit met parkeerplaats.

De gelijkvloerse woning zelf is maar liefst 25 meter lang met zowel woon- als slaapvertrekken aan de zuidgevel. Alle ruimten genieten zo optimaal van dag- en zonlicht en hebben door de grote ramen een subliem uitzicht op de tuin en het omringende landschap. Zelfs de badkamer is een ‘room with a view’.

Zwevend boven het maaiveld

Centraal in de woning ligt de zeer royale eetkamer met keuken. Deze fantastische ruimte vormt de verbindende schakel tussen de woon- en slaapvleugel van de woning. In deze ruimte voel je je ‘buiten binnen’. Een grote schuifpui geeft toegang tot het houten terras met houten zonwerende luifel. Door de detaillering van de verbinding van de woning met het maaiveld lijkt deze heel licht boven de grond te zweven.

energieneutraal-huis-gezond-en-duurzaam-Modle

Profiteren van de natuur

Ook deze woning profiteert door de perfecte oriëntatie maximaal van de eigenschappen van moeder natuur: van de zon voor gratis warmte in de winter en van de wind voor gratis koeling in de zomer. Daardoor is dit huis supercomfortabel om in te wonen en verbruikt het zeer weinig energie.

De benodigde hoeveelheid elektriciteit voor verwarming en koeling wordt opgewekt door zonnepanelen.

Project details

Opdrachtgever : Particulier
Locatie : Nederland
Programma : Vrijstaande woning
Bruto vloeroppervlakte : 195m2
Woonoppervlakte : 165m2
Kaveloppervlakte : 1200m2

Infoblad Villa I

Meer weten? Vraag hier het infoblad (pdf) met meer informatie over dit project aan.