Een typische gezinswoning net even helemaal anders voor Sonniuspark

Huis D : Vrijstaande zelfbouw gezinswoning
Zelf een betaalbaar vrijstaand huis bouwen

Een betaalbare zelfbouw woning bouwen? Het kan! Met deze slim ingedeelde, vrijstaande eengezinswoning die we ontwierpen voor de vrije kavels van Sonniuspark te Son en Breugel. Natuurlijk is deze voorbeeldwoning volledig aanpasbaar aan al je eisen en wensen.

sonniuspark-son-en-breugel

Zelfbouw in Sonniuspark, Son en Breugel

Jouw droomhuis zelf bouwen? In Sonniuspark, de jongste woonwijk in Son en Breugel, worden bouwkavels uitgegeven voor zelfbouw. Deze gunstig geprijsde bouwkavels liggen in plandeel De Bosrand en zijn bedoeld voor de bouw van vrijstaande woningen en tweekappers.

De wijk is ingericht als een park met een goede infrastructuur en vele recreatieve voorzieningen om van te genieten. De nieuwe basisschool De Ruimte biedt onderwijs en kinderopvang aan kinderen tot en met 12 jaar.

Sonniuspark ligt dichtbij het levendige centrum van Son en Breugel met de vele winkels, terrassen, eetgelegenheden, theater en publieke voorzieningen. Hartje Eindhoven is maar een kwartiertje rijden. Overal dichtbij!

woning-gezin-woonkamer

Ruimte voor je gezin

Deze zelfbouw woning is bijzonder geschikt voor jonge gezinnen op zoek naar ruimte. Door de compacte vormgeving van de woning en de slimme situering op de kavel blijft veel ruimte over voor een grote tuin waarin de kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Door de slimme woningindeling op twee verdiepingen zijn alle woonruimtes bijzonder ruim en aangenaam.

De tuin rondom

De entree ligt met installatieruimte en toilet in een aanbouw aan de oostzijde van de woning. De entree leidt zowel naar de woonkamer als de eetkamer en keuken. Daarnaast loop je vanuit de entree direct de tuin in. De woonkamer biedt uitzicht op de voortuin. Eetkamer en keuken kijken uit op de grote achter(en zij-)tuin op het zuiden.

Trap met vide

De trap staat centraal in de woning. Spektakelstuk is de grote vide boven de trap. Door grote dakramen in het dak baden vide en trap in daglicht. Open de dakramen voor een frisse wind door het huis op warme dagen.

Op de verdieping loopt een galerij om de vide heen die de twee kinderslaapkamers ontsluit. Naast de ruime badkamer ligt de glorieuze ouderslaapkamer met zeer grote ramen en vrij uitzicht op de achtertuin.

vrijstaande-gezinswoning-op-zelfbouw-kavel

Profiteren van de natuur

Ook deze woning profiteert door de nagenoeg perfecte oriëntatie maximaal van de eigenschappen van moeder natuur. Van de zon voor gratis warmte in de winter en van de wind voor gratis koeling in de zomer. Het huis is daardoor supercomfortabel om in te wonen en verbruikt zeer weinig energie. De benodigde hoeveelheid elektriciteit voor verwarming en koeling wordt opgewekt door zonnepanelen.

Zoals al onze woningen bouwen wij deze woning CO2-neutraal.

Voorbeeldwoning

De hier gepresenteerde zelfbouw woning is een voorbeeldwoning. Wij kunnen het ontwerp van deze woning wijzigen om aan al je eisen en wensen te voldoen. Daardoor is deze woning geschikt voor de meeste kavels voor zelfbouw in Sonniuspark. Het is natuurlijk ook goed mogelijk dat deze woning past op vergelijkbare kavels buiten Sonniuspark.

Neem nu contact met ons op om deze woning voor jou helemaal op maat en naar wens te laten maken!

Project details

Opdrachtgever : Dit is een voorbeeldwoning
Locatie : Sonniuspark, Son en Breugel
Programma : Zelfbouw gezinswoning
Bruto vloeroppervlakte : 175m2
Woonoppervlakte : 142m2
Kaveloppervlakte : 460m2
Richtprijs : 275.000 euro

Infoblad Huis D

Meer weten? Vraag hier het infoblad (pdf) met meer informatie over dit project aan.