Een typische gezinswoning net even helemaal anders voor Sonniuspark

Huis D : Vrijstaande zelfbouw gezinswoning
Zelf een betaalbaar vrijstaand huis bouwen

Zelf een betaalbare woning bouwen? Het kan! Met deze slim ingedeelde, vrijstaande gezinswoning die past op bijna ieder zelfbouw kavel.

sonniuspark-son-en-breugel

Zelfbouw in Sonniuspark, Son en Breugel

Jouw droomhuis zelf bouwen? In Sonniuspark, de jongste woonwijk in Son en Breugel, worden bouwkavels uitgegeven voor zelfbouw. Deze gunstig geprijsde bouwkavels liggen in plandeel De Bosrand en zijn bedoeld voor de bouw van vrijstaande woningen en tweekappers.

De wijk is ingericht als een park met een goede infrastructuur en vele recreatieve voorzieningen om van te genieten. De nieuwe basisschool De Ruimte biedt onderwijs en kinderopvang aan kinderen tot en met 12 jaar.

Sonniuspark ligt dichtbij het levendige centrum van Son en Breugel met de vele winkels, terrassen, eetgelegenheden, theater en publieke voorzieningen. Hartje Eindhoven is maar een kwartiertje rijden. Overal dichtbij!

woning-gezin-woonkamer

Ruimte voor je gezin

Deze zelfbouw woning is een betaalbare oplossing voor gezinnen op zoek naar ruimte. Dat komt door de slimme indeling en compacte vormgeving. Waardoor veel ruimte overblijft op de kavel voor een grote tuin waarin de kinderen naar hartenlust kunnen spelen.

De tuin rondom

De entree ligt met installatieruimte en toilet in een aanbouw aan de oostzijde van de woning. De entree leidt zowel naar de woonkamer als de eetkamer en keuken. Daarnaast loop je vanuit de entree direct de tuin in. De woonkamer biedt uitzicht op de voortuin. Eetkamer en keuken kijken uit op de grote achter(en zij-)tuin op het zuiden.

Trap met vide

De trap staat centraal in de woning. Spektakelstuk is de grote vide boven de trap. Door grote dakramen in het dak baden vide en trap in daglicht. Open de dakramen voor een frisse wind door het huis op warme dagen.

Op de verdieping loopt een galerij om de vide heen die de twee kinderslaapkamers ontsluit. Naast de badkamer ligt de ruime ouderslaapkamer met groot raam en vrij uitzicht op de achtertuin.

vrijstaande-gezinswoning-op-zelfbouw-kavel

Profiteren van de natuur

Huis D profiteert door de nagenoeg perfecte oriëntatie maximaal van de eigenschappen van moeder natuur. Van de zon voor gratis warmte in de winter en van de wind voor gratis koeling in de zomer. Het huis is daardoor supercomfortabel om in te wonen en verbruikt zeer weinig energie. De benodigde elektriciteit voor verwarming en koeling wordt opgewekt door zonnepanelen.

Voorbeeldwoning

De hier gepresenteerde zelfbouw woning is een voorbeeldwoning. Wij kunnen het ontwerp van deze woning wijzigen om aan al je eisen en wensen te voldoen. En om in te passen op jouw kavel (ook buiten Sonniuspark).

Neem nu contact met ons op om deze woning voor jou helemaal op maat en naar wens te maken!

Project details

Opdrachtgever : Dit is een voorbeeldwoning
Locatie : Sonniuspark, Son en Breugel
Programma : Zelfbouw gezinswoning
Bruto vloeroppervlakte : 175m2
Woonoppervlakte : 140m2
Kaveloppervlakte : 460m2

Infoblad Huis D

Meer weten? Vraag hier het infoblad (pdf) met meer informatie over dit project aan.