Privacy in een woonwijk:
wonen rond een patio

Huis C : Patiowoning
Gelijkvloers passiefhuis

Huis C is dé oplossing als je je droomhuis bouwt op een kavel in een woonwijk én gesteld bent op je privacy. Deze attractieve patiowoning is open naar de binnentuin – met veel dag- en zonlicht – en gesloten naar buiten.

Energieneutraal gelijkvloers wonen

Binnentuin

Huis C is functioneel geordend met alle woonvertrekken in de noordvleugel en het slaapgedeelte met ruime badkamer in de zuidvleugel. Daartussenin ligt de entree die uitkijkt op de patio.

Ook de woonkamer en eetkamer liggen direct aan de patiotuin. Deze mooie woonruimte met veel glas verbindt binnen met buiten. Door de grote ramen geniet je hier maximaal van dag- en zonlicht. Een glazen schuifpui geeft toegang tot de patio.

zonneenergie-zonwering-patiohuis

Profiteren van de natuur

Door de perfecte oriëntatie profiteert Huis C maximaal van de eigenschappen van moeder natuur: van de zon voor gratis warmte in de winter en van de wind voor gratis koeling in de zomer. Het huis is daardoor supercomfortabel om in te wonen en verbruikt zeer weinig energie.

De benodigde elektriciteit voor verwarming en koeling kan eenvoudig worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast is het mogelijk de elektriciteit van al je huishoudelijke apparaten zelf op te wekken.

Flexibel ontwerp

Dit ontwerp is beschikbaar in verschillende afmetingen, plattegronden en materialen afhankelijk van je persoonlijke eisen en wensen.

Project details

Opdrachtgever : Particulier
Locatie : Nederland
Programma : Patiowoning
Bruto vloeroppervlakte : 210m2
Woonoppervlakte :  170m2
Kaveloppervlakte : 900m2

Infoblad Patiohuis C

Meer weten? Vraag hier het infoblad (pdf) met meer informatie over dit project aan.