Veel ruimte voor gelijkvloers wonen in plan De Verwondering in Nieuwkoop

Huis V : gelijkvloerse woning
Gelijkvloerse patiowoning voor De Verwondering

Waarom een verdieping bouwen als er voldoende ruimte op de kavel is om een grote gelijkvloerse woning te bouwen? Dat is de kernidee van deze bijzondere woning die we op verzoek van de gemeente Nieuwkoop ontwikkelden voor een kavel op het Zuidereiland van plan De Verwondering in Nieuwveen.

nieuwveen-nieuwkoop-golfbaan

De Verwondering, Nieuwkoop

De gemeente Nieuwkoop realiseert het plan De Verwondering in het gebied tussen de 18-holes golfbaan en het landelijke dorp Nieuwveen. Het project omvat drie wooneilanden met elk een eigen uitstraling en mogelijkheden.

Wonen in een park, aan het water of tegenover de uitgestrekte golfbaan? Een grote of een kleine woning? Het bestemmingsplan laat veel toe om een bijzondere woning te creëren op één van de ruime kavels in het groen.

patio-huis-badkamer-buitenbad

Levensloopbestendige woning

Deze gelijkvloerse woning is bijzonder geschikt voor ouderen op zoek naar een comfortabele seniorenwoning. Maar ook voor een gezin zal ze perfect functioneren als gezinswoning. Alhoewel de woning compact is vormgegeven en volledig gelijkvloers, zijn alle woonruimtes bijzonder ruim en aangenaam.

Verrassende patio

We hebben de woning functioneel geordend rond een patio met alle woonvertrekken aan de zuidzijde van de woning. Hier bieden grote ramen (met schuifpui) vrij uitzicht op en de verbinding met de ruime tuin op het zuiden. Twee slaapkamers liggen aan de noordzijde van de woning.

Neem een buitenbad

De patio is het middelpunt van de woning. De keuken kijkt uit op de patio en ook de werkkamer biedt zicht op en krijgt daglicht van de kleine binnentuin. Open de ramen in de bijzonder ruime badkamer om een bad in de open lucht te nemen. De patio zorgt niet alleen voor daglicht in de woning maar biedt ook extra frisse lucht en verkoeling op warme zomerse dagen.

woning-de-verwondering-kavel-zuidereiland

Profiteren van de natuur

Ook deze woning profiteert door de nagenoeg perfecte oriëntatie maximaal van de eigenschappen van moeder natuur: van de zon voor gratis warmte in de winter en van de wind voor gratis koeling in de zomer. Het huis is daardoor supercomfortabel om in te wonen en verbruikt zeer weinig energie.

De benodigde hoeveelheid elektriciteit voor verwarming en koeling wordt opgewekt door zonnepanelen.

Te koop!

Deze woning is nog te koop. Binnen plan De Verwondering zal deze woning maximaal één keer worden gebouwd.

Neem nu contact met ons op om het ontwerp in detail te bespreken en de mogelijkheden van aanpassing aan uw wensen door te nemen.

Project details

Opdrachtgever : Deze woning is te koop
Locatie : De Verwondering, Zuidereiland, Nieuwveen, gemeente Nieuwkoop
Programma : Gelijkvloerse woning
Bruto vloeroppervlakte : 172m2
Woonoppervlakte : 142m2
Kaveloppervlakte : 640m2
Richtprijs : 295.000 euro

Infoblad Huis V

Meer weten? Vraag hier het infoblad (pdf) met meer informatie over dit project aan.