Leven op zonne-energie
in het huis van de toekomst

Huis H : Energieneutraal huis
energieneutraal-huis-gezond-en-duurzaam-Modle

Huis H is ontworpen voor ruime kavels (vanaf 500m2) in groene woonwijken tussen dorp en weilanden. Deze innovatieve residentie in hout en glas is beschikbaar in energiepositieve uitvoering – met extra capaciteit voor het opladen van een elektrische auto.

woning-eetkamer-daglicht-zonlicht

Functioneel en compact

Huis H is functioneel en compact geordend. Met alle woonvertrekken in de zuidvleugel en het slaapgedeelte in de noordvleugel. Daartussenin ligt een verbindende schakel met een ruime entree met toilet en technische ruimten en een comfortabele badkamer.

Woonkamer en eetkamer met keuken liggen aan de zuidzijde van de woning en profiteren maximaal van dag- en zonlicht. Daarnaast bieden ramen van vloer tot plafond vrij uitzicht op de tuin.

Gelijkvloers wonen

Dit huis is bijzonder geschikt als je op zoek bent naar het comfort van gelijkvloers wonen. Daarnaast biedt een éénlaagse woning bij uitstek mogelijkheden om woongedeelte en slaapgedeelte zo optimaal mogelijk te oriënteren.

zonneenergie-zonwering-patiohuis

Profiteren van de natuur

Door de perfecte oriëntatie profiteert Huis H maximaal van de eigenschappen van moeder natuur: van de zon voor gratis warmte in de winter en van de wind voor gratis koeling in de zomer. Het huis is daardoor supercomfortabel om in te wonen en verbruikt zeer weinig energie.

De benodigde elektriciteit voor verwarming en koeling kan eenvoudig worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast is het mogelijk de elektriciteit van al je huishoudelijke apparaten zelf op te wekken.

Flexibel ontwerp

Dit ontwerp is beschikbaar in verschillende afmetingen, plattegronden en materialen afhankelijk van je persoonlijke eisen en wensen.

Project details

Opdrachtgever : Particulier
Locatie : Nederland
Programma : Energieneutraal huis
Bruto vloeroppervlakte : 190m2
Woonoppervlakte :  160m2
Kaveloppervlakte : 600m2

Infoblad Huis H

Meer weten? Vraag hier het infoblad (pdf) met meer informatie over dit project aan.