Een duurzaam huis bouwen? Gezond en energiezuinig? Dat doen we natuurlijk zo slim mogelijk. En precies op maat voor jou.

Ons verhaal

Bouwen voor de toekomst

duurzaam huis bouwen

Waarom bouwen we nog huizen van beton en baksteen? Waarom is bouwen zo duur? Het proces onnodig ingewikkeld? En waarom is een gezond huis niet de standaard?

Terwijl het eenvoudig anders kan.

Wij bouwen jouw huis wel duurzaam. Licht, ruim en comfortabel. Met natuurlijke, gezonde en ecologische materialen. Een excellent ventilatiesysteem en ademende gebouwschil. Zodat het klaar is voor nieuwe klimaatextremen en strengere bouwregels.

Maar vooral klaar voor jou. Voor een kritische bewoner die hoge eisen stelt aan woongenot, gezondheid en comfort.

Huis op zonne-energie

We bouwen huizen die nauwelijks energie verbruiken. Dat komt vooral door de superisolerende gebouwschil. Die houdt de warmte in de winter binnen en in de zomer buiten. Met hulp van moeder natuur benutten we gratis zonnewarmte in de winter en nachtkoeling in de zomer.

De resterende energievraag is zo laag dat zonnepanelen de benodigde elektriciteit opwekken. Onze woningen zijn standaard all-electric (en dus gasloos).

Hét bouwmateriaal van de 21e eeuw

We bouwen je huis van hout – hét bouwmateriaal van de 21e eeuw. Willen we een leefbare planeet aan volgende generaties nalaten? Dan moet onze CO2 uitstoot nu snel omlaag. Een huis van hout is veel lichter en stoot daardoor bij de productie 80% minder CO2 uit dan een betonnen of stenen woning.

Daarnaast slaan bomen CO2 op dat na verwerking in het bouwhout blijft opgeslagen. Eén kubieke meter bouwhout bindt maar liefst 1 ton CO2. We gebruiken natuurlijk alleen gecertificeerd hout uit duurzaam beheerde bossen.

Afval is grondstof

De bouw in Nederland produceert 25 miljard kilo afval (!) per jaar. Dat is 40% van onze totale afvalproductie. Daarnaast is minder dan 4% van alle bouwmaterialen in de woningbouw gerecycled of hergebruikt. Dat vinden wij belachelijk.

Daarom bouwen wij jouw huis wél duurzaam en circulair. We gebruiken veel minder en lichtere materialen. En bouwen alleen met hernieuwbare en volledig recyclebare materialen. De meeste onderdelen van onze woningen kunnen worden gedemonteerd en vervangen of hergebruikt.

Supersnel bouwsysteem

We bouwen je huis met een slim bouwsysteem. Met dit systeem bouwen we veel sneller, zorgvuldiger en zonder afval op de bouwplaats. Bouwen met hout is duurzaam, sterk en veilig en voldoet op alle fronten ruimschoots aan de eisen van het Bouwbesluit. In veel Europese landen is bouwen met hout de standaard!

Duurzame architectuur voor iedereen

Modle is een merknaam van studio suit. Wij zijn allround architecten met vele jaren ervaring in de bouwindustrie. Wij werken aan een wereld waarin gebouwen gezond en duurzaam zijn.

We helpen je je unieke persoonlijke duurzame huis bouwen. Door jou het gereedschap te geven om zelf zoveel mogelijk bij te dragen. In combinatie met ons slimme ontwerp- en bouwproces én onze fantastische partners maken wij jouw woning betaalbaar.