Waarom bouwen we huizen van beton en baksteen? Waarom is bouwen zo duur en het bouwproces zo ingewikkeld? En waarom is gezond en duurzaam wonen niet het uitgangspunt als we een huis bouwen?

Ons verhaal

Bouwen voor de toekomst

Je huis ontwerp je zelf

Gezond, comfortabel en voor jou!

Wij helpen jóuw huis bouwen met alleen gezonde bouwmaterialen, een excellent ventilatiesysteem en een ademende gebouwschil. Op een doordachte en intelligente manier. Zodat het klaar is voor nieuwe klimaatextremen en strengere bouwregels.

Maar vooral voor jou! Voor een kritische bewoner die hoge eisen stelt aan gezondheid, woongenot en comfort.

Huis op zonne-energie

Onze huizen verbruiken nauwelijks energie. Dat komt vooral door de superisolerende gebouwschil die de warmte in de winter binnenhoudt en in de zomer buiten. Met hulp van moeder natuur benutten we gratis zonnewarmte in de winter en nachtkoeling in de zomer.

De resterende energievraag is zo laag dat zonnepanelen de hiervoor benodigde elektriciteit opwekken. Onze woningen zijn standaard all-electric (en dus gasloos).

Hét bouwmateriaal van de 21e eeuw

We bouwen je huis van hout – hét bouwmateriaal van de 21e eeuw. Willen we een leefbare planeet aan volgende generaties nalaten? Dan moet onze CO2 uitstoot nu snel omlaag. Een huis van hout is veel lichter en stoot daardoor bij de productie omstreeks 80% minder CO2 uit dan een traditionele beton of metselsteen woning.

Daarnaast slaan bomen CO2 op dat na verwerking in het bouwhout blijft opgeslagen. Eén kubieke meter bouwhout bindt maar liefst 1 ton CO2. We gebruiken natuurlijk alleen gecertificeerd hout uit duurzaam beheerde bossen. (Het hele verhaal? Waarom we met hout moeten bouwen).

Afval is grondstof

De bouw in Nederland produceert 25 miljard kilo afval (!) per jaar. Dat is 40% van onze totale afvalproductie. Daarnaast is minder dan 4% van alle bouwmaterialen in de woningbouw gerecycled of hergebruikt. Dat vinden wij belachelijk.

Daarom bouwen wij jouw huis wél circulair. We gebruiken veel minder en lichtere materialen. En bouwen alleen met hernieuwbare en volledig recyclebare materialen. De meeste onderdelen van onze woningen kunnen worden gedemonteerd en vervangen of hergebruikt.

Supersnel bouwsysteem

We bouwen het casco van je huis met een slim bouwsysteem van hout en isolatie-elementen. Met dit systeem bouwen we veel sneller, zorgvuldiger en zonder afval op de bouwplaats. Het systeem is duurzaam, sterk en veilig en voldoet op alle fronten ruimschoots aan de eisen van het Bouwbesluit. In Europa zijn inmiddels meer dan 250 gebouwen met het systeem gebouwd.

Duurzame architectuur voor iedereen

Modle is een merknaam van studio suit. Wij zijn allround architecten met vele jaren ervaring in de bouwindustrie. Wij werken aan een wereld waarin gebouwen gezond en duurzaam zijn.

We helpen je met het bouwen van jouw unieke persoonlijke zelfbouw huis. Door jou het gereedschap te geven om zelf zoveel mogelijk bij te dragen aan het ontwerp- en bouwproces. In combinatie met ons slimme ontwerp- en bouwproces én onze fantastische partners maken wij jouw woning betaalbaar.