Ontwerppakket voor het maken van een uitgewerkt woningontwerp

Ontwerp

Het Modle ontwerppakket bevat alles wat je nodig hebt voor het maken van een uitgewerkt ontwerp van je woning.

In de ontwerpfase werk je samen met onze architect je projectplan uit de opstartfase uit tot woningontwerp. Op basis van je plan ontwikkelt onze architect verschillende ontwerpvarianten. Jouw keuzes leiden vervolgens tot het ontwerp van jouw droomhuis.

Na het afronden van het volledige ontwerppakket heb je een set tekeningen met het uitgewerkte ontwerp van je woning. Daarnaast maken we een overzicht van alle gekozen bouwdelen en producten. Je krijgt van ons een raming van de bouwkosten van je woning. En een schatting van het totale energieverbruik.

De inhoud

De onderdelen van het ontwerppakket – wat kun je verwachten?

Je kunt het ontwerppakket in delen afnemen, te beginnen met het voorontwerp. Het voorontwerp biedt voldoende informatie voor vooroverleg over je bouwplannen met de gemeente. Met het definitief ontwerp vraag je de omgevingsvergunning aan. Je werkt samen met onze architect die je helpt met het maken van belangrijke ontwerpbeslissingen in een helder en logisch proces.

Voorontwerp

Het Voorontwerp is een schematische weergave van je woningontwerp in plattegronden en gevelaanzichten. Jouw eisen en wensen zijn het uitgangspunt voor onze architect bij de ontwikkeling van ontwerpvarianten. Ook energiezuinigheid, comfort en gezondheid zijn belangrijke uitgangspunten om een zo duurzaam mogelijk ontwerp te maken. In de voorontwerpfase heb je regelmatig contact met onze architect over ontwerpkeuzes.

Definitief ontwerp

Het definitief ontwerp is het uitgewerkt voorontwerp in bouwkundige tekeningen. Dat zijn tenminste plattegronden, gevelaanzichten, doorsneden en principedetails. We optimaliseren het ontwerp om het energieverbruik van de woning (voor verwarming en koeling) te minimaliseren. Het definitief ontwerp biedt voldoende informatie om de omgevingsvergunning voor de bouw bij de gemeente aan te vragen. Ook in de definitief ontwerpfase krijg je een raming van de bouwkosten van je woning.

Aanvraag en afhandeling omgevingsvergunning

Namens jou vragen we bij de gemeente de omgevingsvergunning voor de bouw van je woning aan. We produceren en leveren de hiervoor benodigde documentatie. En maken direct contact om tot de juiste uitkomst te komen. We houden jou op de hoogte van de voortgang van het proces.

Constructief ontwerp

Een intelligente draagconstructie is erg belangrijk. Met een efficiënte constructie kun je aanzienlijk besparen op de bouwkosten. Afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp kan het verstandig zijn om al tijdens de voorontwerpfase een constructief ingenieur bij het proces te betrekken. Onze architect integreert de draagconstructie in het ontwerp. Een constructief ontwerp is noodzakelijk voor de aanvraag van de omgevingsvergunning.

Architect

Bij alle delen van het ontwerppakket werk je samen met onze architect. Hij/zij zet alle stappen bij de ontwikkeling van het ontwerp van jouw huis op ‘papier’*.

* In principe werken we met digitale tekeningen en documenten. Alleen indien gewenst produceren we ook tekeningen op papier.

Wat kost het?

We bieden het Modle ontwerppakket aan voor onderstaande scherpe prijzen.

Voorontwerp – € 1995
Doorlooptijd 4 – 8 weken

Definitief ontwerp – € 3495
Doorlooptijd 4 – 8 weken

Aanvraag en afhandeling omgevingsvergunning – € 795
Doorlooptijd 8 – 14 weken

Constructief ontwerp – vanaf € 2495**

De kleine lettertjes: om de middelen te reserveren voor ontwerpwerk factureren we 50% van de kosten bij aanvang van elke fase en 50% van de kosten na afronding van de fase. Deze prijzen zijn inclusief BTW en exclusief leges van de gemeente voor de omgevingsvergunningaanvraag.

Idealiter ronden we het volledige ontwerppakket inclusief vergunningverlening af binnen maximaal 24 weken. Maar omdat we hierbij afhankelijk zijn van het werktempo van de gemeente kunnen we de tijdsduur van het proces niet garanderen.

** Afhankelijk van de complexiteit en het formaat van de woning

Wat levert het op?

Een droomontwerp – perfect voor jou en het milieu.

Kies voor ons ontwerppakket als jouw droomhuis niet alleen perfect moet zijn voor jou, maar ook voor het milieu en onze leefomgeving. Onze architect maakt jouw huis gezonder, duurzamer en energiezuiniger.

Meer weten?

Vul hieronder je gegevens in dan nemen we contact met je op.

  Meer lezen?

  Een gezonde en duurzame woning ontwerpen?

  Lees hier waar je aan moet denken. Alles over ontwerpvarianten en het maken van de juiste keuzes hebben we uitgebreid beschreven op deze pagina.

  Volgende stap

  Na de ontwerpfase volgt de fase waarin we je huis gaan bouwen.

  Voor een zorgeloos bouwproces bieden we het Modle bouwpakket aan. Dit pakket bevat alles wat nodig is om jouw nieuwbouw huis te bouwen.