Huis H

Leven op zonne-energie

Energieneutrale woning

Innovatieve residentie

Op een kavel in een nieuwe groene woonwijk tussen dorp en weilanden wilde onze opdrachtgever een energieneutrale woning realiseren. Wij ontwierpen een innovatieve residentie in hout en glas die in gebruik energiepositief is – met extra capaciteit voor het opladen van een elektrische auto.

Make it yours

Functioneel en compact

De gelijkvloerse woning hebben we functioneel en compact geordend met alle woonvertrekken in de zuidvleugel en het slaapgedeelte in de noordvleugel. Daartussenin ligt een verbindende schakel met een ruime entree, met toilet en technische ruimten en een zeer royale familiebadkamer.

Woonkamer en eetkamer met keuken liggen aan de zuidzijde van de woning en profiteren maximaal van dag- en zonlicht. Daarnaast bieden ramen van vloer tot plafond vrij uitzicht op de tuin.

Profiteren van de natuur

Door de ligging en oriëntatie profiteert de woning maximaal van de eigenschappen van de natuurlijke omgeving: van de zon voor gratis warmte in de winter en van de wind voor gratis koeling in de zomer. Ze is daardoor supercomfortabel om in te wonen en verbruikt zeer weinig energie. De benodigde hoeveelheid elektriciteit voor verwarming en koeling wordt opgewekt door zonnepanelen.

Project details

Opdrachtgever : Particulier
Locatie : Nederland
Programma : Energieneutrale woning
Bruto vloeroppervlakte : 190m2
Woonoppervlakte :  160m2
Kaveloppervlakte : 600m2

Infoblad Huis H

Meer weten? Vraag hier het infoblad (pdf) met meer informatie over dit project aan.