Ontwerpen op maat

De mogelijkheden zijn eindeloos...

Gezond huis bouwen? Wij bouwen je droomwoning op maat.

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Een Modle woning heeft een uitgesproken karakter – het resultaat van complete heruitvinding van de woning. We ontwerpen je woning van binnen naar buiten. Dat betekent dat alle vormgeving gebaseerd is op superfunctionaliteit.

Een Modle woning is flexibel. Personaliseer je huis naar eigen smaak. Jij bepaalt de afmetingen en indeling van je woning, het aantal kamers en aantal verdiepingen. Druk je stempel op het interieur en selecteer je perfecte exterieur. Kies voor één van de basismodellen hieronder of we maken een uniek ontwerp voor jou volledig op maat.

Bekijk de voorbeeldmodellen hieronder voor een indruk van de mogelijkheden. Hoe ziet jouw droomhuis eruit? Laat het ons weten!

Modle I

Ruimer, ruimst

Modle I is een extra ruime gelijkvloerse woning. Alle verblijfsruimten liggen aan de zuidzijde van de woning en profiteren maximaal van zonlicht en uitzicht door de grote glazen gevels.

Dit model is beschikbaar met 1 tot 4 slaapkamers en met een gebruiksoppervlak van 120 tot 220 m2.

Modle C

Pretty patio

Modle C is een gelijkvloerse patiowoning. Woonkamer, keuken en eetkamer liggen direct aan de binnentuin van de woning en profiteren maximaal van daglicht en zonlicht door de grote glazen gevels.

Dit model is beschikbaar met 1 tot 4 slaapkamers en met een gebruiksoppervlak van 135 tot 205 m2.

Modle H

Slim plan

Modle H is een compacte gelijkvloerse woning. Woonkamer, keuken en eetkamer liggen aan de zuidzijde van de woning en profiteren maximaal van zonlicht en uitzicht door de grote glazen gevels. De slaapkamers liggen aan de noordzijde.

Dit model is beschikbaar met 1 tot 5 slaapkamers en met een gebruiksoppervlak van 130 tot 215 m2.

comfort en prestaties

Leven op zonne-energie

Wij bouwen het huis van de toekomst.

We hebben het woonhuis opnieuw uitgevonden, doordacht en herontworpen. Zodat het klaar is voor nieuwe klimaatextremen en strengere bouwregels. Maar vooral voor kritische bewoners die hoge eisen stellen aan gezondheid, woongenot en comfort.

We hebben onze woningen zo ontworpen dat ze maximaal profiteren van de eigenschappen van de natuurlijke omgeving: van de zon voor gratis warmte in de winter en van de wind voor gratis koeling in de zomer. Ze zijn daardoor supercomfortabel om in te wonen en verbruiken zeer weinig energie. De benodigde hoeveelheid elektriciteit voor verwarming en koeling is zo klein dat je die met zonnepanelen kunt opwekken. Onze woningen zijn standaard all-electric.

Oriëntatie

De kracht van zonlicht

Zonlicht brengt warmte in het stookseizoen. Gratis warmte. Om optimaal van die warmte te profiteren oriënteren we grote ramen op het zuiden (met een maximale afwijking van 20 graden).

In de winter willen we zonnewarmte benutten maar in de zomer juist niet. Zuid-oriëntatie helpt in de zomer om oververhitting te voorkomen. In het zuiden staat de zon in de zomer hoog en in de winter laag aan de hemel. Met horizontale zonwering kunnen we de hoge zomerzon weren terwijl de lage winterzon wel binnenkomt.

Modle - Zon - lente
Modle - Zon - zomer
Modle - Zon - herfst
Modle - Zon - winter
Isolatie

Koele zomers, warme winters

De superisolerende gebouwschil houdt de warmte in de winter binnen en in de zomer buiten. De eerste en grootste winst zit in de warmte die in het stookseizoen wordt vastgehouden. Vloer, gevels en dak zijn gemaakt van 30cm dikke isolatie-elementen met een zeer hoge warmteweerstand (Rd= 9m2K/W).

De ramen van onze woningen voorzien we van triple glas, zogenaamd HR+++ glas in isolerende houten kozijnen. Isolerende kozijnen met triple glas zijn iets duurder dan HR++ glas maar besparen 25% meer op de stookkosten.

Modle - Isolatie - lente
Modle - Isolatie - zomer
Modle - Isolatie - herfst
Modle - Isolatie - winter
Ventilatie

Adem buitenlucht binnen

Een gezond binnenklimaat met perfecte luchtkwaliteit is essentieel. Daarom voeren we alle woningen uit met een excellent ventilatiesysteem met warmteterugwinning.

Het balansventilatiesysteem zuigt verbruikte lucht af en brengt verse lucht binnen. In het stookseizoen wordt de warmte van de binnenlucht overgedragen aan de verse (koele) buitenlucht. We sturen de verversing van de binnenlucht op de kwaliteit van de lucht en luchtvochtigheidsgraad.

We voorzien onze woningen standaard van een te openen daklicht dat zorgt voor natuurlijke nachtventilatie. Nachtventilatie is een een vorm van passieve koeling. Door ‘s nachts te ventileren koelen we met gratis koude buitenlucht.

Modle - Ventilatie - lente
Modle - Ventilatie - zomer
Modle - Ventilatie - herfst
Modle - Ventilatie - winter
passiefhuis

Bouwkwaliteit anno nú

Onze woningen voldoen aan de vereisten van de Passiefhuisstandaard.

Specificaties

De beste materialen, de hoogste bouwkwaliteit

Draagconstructie

Licht, sterk, veilig

Vloer, wanden en dak zijn gemaakt van superisolerende EPS isolatie-elementen ingeklemd tussen gelamineerd fineerhout (LVL) en gefixeerd met lange schroeven. Houten woningen zijn zo sterk en veilig als stenen woningen en ook de levensduur is tenminste gelijkwaardig.

Zelfde sterkte, 90% lichter
Een strekkende meter gevel is meer dan 90% lichter dan een traditionele metselsteen gevel

Passiefhuis
De superisolerende, luchtdichte gebouwschil overtreft de Passiefhuisstandaard

Aardbevingsbestendig
De lichte en flexibele constructie weerstaat aardbevingen zonder schade

Exterieur

Duurzaam hout

De gevelafwerking, terrasoverkapping en -vloer, buitenkozijnen en -deuren zijn gemaakt van gemodificeerd hout. De milieuvriendelijke en gifvrije behandeling geeft het hout een gegarandeerde levensduur van 50 jaar, onderhoudsvrij.

100% Hernieuwbaar
Hout – het enige bouwmateriaal dat teruggroeit, afkomstig uit duurzaam beheerde bossen

Lange levensduur
Gemodificeerd hout met duurzaamheidsklasse 1 heeft een levensduur van meer dan 50 jaar

Onderhoudsvrij
Gedurende de levensduur is het hout volledig onderhoudsvrij – lakken of beitsen niet nodig

Interieur

Thuiskomen

Voor de afwerking van vloeren, wanden en plafond kies je uit een brede selectie natuurlijke en gezonde materialen. Zo kies je een interieur dat aansluit bij je persoonlijke smaak. De volledige selectie materialen is hernieuwbaar en/of 100% recyclebaar.

Smaken verschillen
Personaliseer je interieur, kies naar smaak uit een brede selectie materialen

Natuurlijk, gezond en gifvrij
Zoveel mogelijk biobased materialen en gegarandeerd gezonde materialen

Milieuvriendelijke materialen
We bieden alleen hernieuwbare of 100% recyclebare materialen aan

Installaties

Gezond wonen

Een uitgekiend systeem van installaties zorgt voor supercomfort en gezonde binnenlucht, 365 dagen per jaar. Het woningontwerp reduceert de energievraag van de woning tot het minimum. Zo houdt je energie over voor het opladen van je telefoon en je auto!

Maximaal comfort
365 dagen constante temperatuur door reactiesnelheid van verwarming en koeling

Energiepositief
Verwarm je huis, gebruik al je apparaten én laad je elektrische auto op

Binnen = buitenlucht
Adem buitenlucht binnen door een balansventilatiesysteem met warmteterugwinning