ons verhaal

Het huis van de toekomst

Waarom bouwen we huizen van beton en baksteen? Waarom is bouwen zo duur en het bouwproces zo ingewikkeld? En waarom is gezond en duurzaam wonen niet het uitgangspunt als we een huis gaan bouwen?

Gezond en duurzaam

Wij bouwen gezonde huizen

Met alleen gezonde bouwmaterialen, een excellent ventilatiesysteem en een ademende gebouwschil. We hebben het woonhuis opnieuw uitgevonden, doordacht en herontworpen. Zodat het klaar is voor nieuwe klimaatextremen en strengere bouwregels. Maar vooral voor kritische bewoners die hoge eisen stellen aan gezondheid, woongenot en comfort.

Leven op Zonne-energie

Onze woningen zijn standaard energieneutraal. Ze verbruiken nauwelijks energie. Dat komt vooral door de superisolerende gebouwschil die de warmte in de winter binnenhoudt en in de zomer buiten. Met hulp van moeder natuur benutten we gratis zonnewarmte in de winter en nachtkoeling in de zomer. De resterende energievraag is zo laag dat zonnepanelen de hiervoor benodigde elektriciteit opwekken. Onze woningen zijn standaard all-electric (en dus gasloos).

Hét bouwmateriaal van de 21e eeuw

We bouwen huizen van hout – hét bouwmateriaal van de 21e eeuw. Willen we een leefbare planeet aan volgende generaties nalaten dan moet onze CO2 uitstoot zo snel mogelijk naar 0. Hout kan helpen. Bomen slaan CO2 op dat na verwerking in het bouwhout blijft opgeslagen. Eén kubieke meter bouwhout bindt maar liefst 1 ton CO2. We gebruiken natuurlijk alleen gecertificeerd hout uit duurzaam beheerde bossen.

Afval is grondstof

De bouw in Nederland produceert 25 miljard kilo afval (!) per jaar. Dat is 40% van onze totale afvalproductie. Daarnaast is minder dan 4% van alle bouwmaterialen in de woningbouw gerecycled of hergebruikt. Dat vinden wij belachelijk. Daarom bouwen wij wél circulair. We gebruiken veel minder en lichtere materialen. Vervolgens bouwen we met alleen hernieuwbare en volledig recyclebare materialen. De meeste onderdelen van onze woningen kunnen worden gedemonteerd en vervangen en hergebruikt.

Supersnel bouwsysteem

We bouwen het casco van uw woning met een getest en bewezen nieuw bouwsysteem van hout en isolatie-elementen. Met dit systeem bouwen we veel sneller, zorgvuldiger en zonder afval op de bouwplaats. Het systeem is duurzaam, sterk en veilig en voldoet op alle fronten ruimschoots aan de eisen van het Bouwbesluit. In Europa zijn inmiddels meer dan 250 gebouwen met het systeem gebouwd.

Gezond en duurzaam bouwen voor iedereen

Modle is een merknaam van studio suit. Wij zijn doorgewinterde architecten met vele jaren ervaring in de bouwindustrie. Wij werken aan een wereld waarin gebouwen gezond en duurzaam zijn. Met ons rationele ontwerpproces en slimme bouwsysteem maken wij architectuur betaalbaar. Wij helpen als je niet wil kiezen voor een cataloguswoning!